Uw Website Verhuizen

U hebt al een eigen WordPress website, maar bent niet tevreden over uw huidge hostingprovider, of heeft een andere reden dat u wilt verhuizen. Dat is soms lastig omdat dit vaak downtime betekend voor uw website en/of email. RS-ICT helpt u graag, en verhuisd uw website zonder downtime binnen een aantal werkdagen.

Het verhuizen van een WordPress website naar RS-ICT

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw WordPress website of webshop wilt verhuizen naar ons. Bent u ontevreden over uw huidige hostingpartij omdat uw website bijvoorbeeld vaak niet online is en u zo klanten misloopt? Of bent u gewoon toe aan meer professionele hosting?

Dit betekent voor u dat uw website zelden storingen zal hebben, dat er altijd genoeg opslagruimte is om de website precies zo in te vullen als u dat wilt.

Goed om te weten:

Om de verhuizing van uw domeinnaam/website zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we de volgende gegevens nodig:

  • FTP login
  • WordPress login
  • Hosting (Direct Admin, Plesk, C-panel, etc.) login

Domeinnaam registratie

De eerste stap in de verhuizing is dat wij uw domeinnaam registreren bij onze hostingpartij. De meeste domeinnamen zijn jaarlijks opzegbaar met een opzegtermijn van twee maanden. We registreren de domeinnaam volledig op uw naam zodat u altijd zelf de eigenaar bent. RS-ICT is slechts administratief en technisch contactpersoon. Houd er rekening mee dat niet alle domeinnamen even snel verhuisd kunnen worden. Zo duurt het verhuizen van een .com domeinnaam vanwege internationale regelgeving bijvoorbeeld vaak 5 dagen.

Verhuiscode

Deze code is het bewijs voor de hostingpartij/registrar dat u (als eigenaar van de domeinnaam) toestemming geeft voor de verhuizing. Zo’n verhuiscode (ook wel ‘token’ of ‘EPP code’ genoemd) kunt u opvragen bij het bedrijf waar uw domeinnaam momenteel geregistreerd staat. Het is belangrijk dat u uw domeinnaam niet zomaar opzegt bij uw huidige hostingpartij. U vraagt alleen de verhuiscode op, het opzeggen gaat na de verhuizing automatisch. Als u uw domeinnaam gelijk opzegt loopt u het risico dat deze in quarantaine komt en de verhuizing extra tijd en/of geld kost.

WordPress installatie verhuizen

Als het niet alleen om een domeinnaam maar ook om een website gaat wordt ook uw WordPress installatie verhuisd. Het is belangrijk om dit op een professionele en veilige manier te doen. U wilt immers niet dat er in het proces van verhuizen iets verloren gaat. Ook wilt u geen of minimale downtime. RS-ICT verhuisd uw website altijd voordat we de verhuiscode van uw domeinnaam invoeren. Zo zorgen we voor een soepele overgang van de oude naar de nieuwe servers waar de bezoeker minimale hinder van ondervindt.

E-mail adressen aanmaken en koppelen

Wat we ook doen voordat we de verhuiscode invoeren is het in kaart brengen van de e-mailadressen die gekoppeld zijn aan de domeinnaam. Welke e-mailadressen zijn er actief en in welke e-mail clients (Gmail, Outlook, Apple mail, etc) worden deze uitgelezen? We maken de e-mailadressen aan binnen de nieuwe hosting omgeving en helpen u om je bestaande mails over te zetten en nieuwe accounts aan te maken in uw e-mail client. Klinkt ingewikkeld? Met onze hulp valt dat alles mee. We hebben veel ervaring met verhuizingen en hebben handleidingen voor u klaar liggen om u te helpen.

De verhuiscode invoeren

Als alles klaar staat kunnen we de verhuiscode invoeren. We spreken met u af welk moment hier het beste voor is en we spreken een zogenaamde content-stop af tijdens (en even voor) de daadwerkelijke verhuizing. Dit houdt in dat er tijdelijk niet meer aan de website gewerkt kan worden. Zo voorkomen we dat er wijzigingen verloren gaan. Als de verhuizing succesvol is afgerond controleren we of alles goed is gegaan en uw website en e-mail naar behoren werken. Tot slot brengen we u op de hoogte van de succesvolle verhuizing.

Een WordPress Website Verhuizen

  • Wij regelen de verhuizing van A tot Z;

  • We gaan zorgvuldig te werk waardoor je minimale, of zelfs geen, downtime hebt

  • Wij screenen de website en database zodat hij schoon en goed werkend verhuisd wordt

  • Je kunt bij ons terecht voor ontwerp, bouw, hosting, onderhoud, online marketing en optimalisatie!

Meer weten?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor een website op maat voor uw bedrijf.

Bel voor meer informatie: 046-4744698 of 06-23825606 of vul het contactformulier in.

Bekijk ook onze andere WordPress Diensten

WORDPRESS WEBSITE ONTWIKKELING

RS-ICT is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van succesvolle websites en biedt dé oplossing voor iedere ondernemer die een website wil laten ontwikkelen.

Lees meer …

WORDPRESS ONDERHOUD ABONNEMENT

Met ons WordPress Onderhoud Abonnement zorgen wij ervoor dat uw website altijd up-to-date is. Hierdoor bent u verzekerd van een altijd werkende en veilige website voor uw bezoekers.

Lees meer …

WORDPRESS WEBSITE VERHUIZEN

U heeft reeds een WordPress website, en u wilt graag verhuizen zonder down tijd van uw website. RS-ICT neemt deze zorg uit handen en kan dit binnen een aantal werkdagen realiseren.

Lees meer…