SSL is de nieuwe standaard

Webbrowser Chrome geeft bezoekers van websites en webshop zónder https de waarschuwing dat ze zich op een onbeveiligde site bevinden. Dat schrikt potentiële klanten af. Sites mét een beveiligde verbinding worden door Google juist hoger in de zoekresultaten plaatst.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van uw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer).

Doordat SSL certificaten een beveiligde sleutel koppelen aan de connectie van een website kunnen gegevens live geëncodeerd bewaard worden waardoor deze veilig ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen.

Op die manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat

SSL Wettelijk verplicht

Op elke website is het verplicht om persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie te beveiligen tegen verlies of enige vorm van misbruik. Dit is al van toepassing als u een contactformulier op uw website heeft staan.

Er staat letterlijk in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp): ‘De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen…’

Met een SSL certificaat is een beveiligde verbinding over internet mogelijk. Met een SSL certificaat gekoppeld aan uw hosting zal de browser van de bezoeker van uw website een beveiligde verbinding opbouwen. Alle informatie zal dan gecodeerd worden uitgewisseld.

Altijd een SSL certificaat!

Om boetes en aansprakelijkheid te voorkomen is het raadzaam uw websites altijd van een SSL certificaat te laten voorzien. RS-ICT regelt dit voor u.

Voor de bezoeker is uw veilige website te herkennen aan een slotje voor de URL in de adresbalk van de browser. Door hierop te klikken kan deze dan ook uw geverifieerde bedrijfsinformatie zien.

Voordelen van een SSL-certificaat

  • Beveiligd verkeer van en naar uw website

  • Verbeterde Google ranking

  • Zichtbaar veiliger voor uw bezoekers

  • Betrouwbare uitstraling

  • Geen risico op boete of schadeclaim door lekken privacy gegevens

De aansprakelijkheid ten aanzien van de beveiliging heeft betrekking op alle onderdelen van het verwerken van gegevens. U kunt de volledige tekst van de Wet bescherming persoonsgegevens nalezen op de website van het ministerie van Justitie

Meer weten?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor een SSL implementatie voor uw bedrijf.

Bel voor meer informatie: 046-4744698 of 06-23825606 of vul het contactformulier in.

Bekijk ook onze andere Hosting Producten

WEBHOSTING

Hosting is in feite het huren van een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server voor uw website. Hosting is nodig wanneer je een website wilt of wilt e-mailen met een eigen domeinnaam.

Lees meer …

DOMEINNAAM REGISTRATIE

Uw digitale visitekaartje begint bij een unieke domeinnaam. Wij zorgen er via domeinregistratie voor dat u over een uniek adres op internet beschikt voor uw website en email.

Lees meer …

SSL CERTIFICAAT

Op elke website is het verplicht om persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie te beveiligen tegen elke vorm van misbruik. Dit is al verplicht bij een contactformulier op uw website.

Lees meer…