Back-ups zijn essentieel!

Back-ups zijn essentieel voor iedere organisatie. De waarde van bedrijfsinformatie is gigantisch en een onderneming staat of valt met de beschikbaarheid van bedrijfstoepassingen en de bijbehorende data. Dat weet iedereen eigenlijk wel, toch zijn veel bedrijven niet zeker of zij wel beschikken over een goede back-up. Het hebben van een goede back-up op zich is natuurlijk niet voldoende. Een Disaster Recovery Plan maakt deel uit van elke goede back-up strategie.
De risico’s voor uw ICT omgeving zijn talrijk. Defecte hardware, bestanden die per ongeluk worden overschreven of verwijderd, diefstal van hardware en brand zijn enkele voor de hand liggende voorbeelden.

Data geautomatiseerd ‘buiten de deur’

Met Cloud Online Back-up staan uw gegevens in de veilige omgeving van RS-ICT.  Het voordeel van Cloud Online Back-up is dat er bij brand, diefstal of falende hardware een zeer snelle restore kan plaatsvinden. De data wordt op eigen back-up servers van RS-ICT geplaatst.

RS-ICT Back-up en Disaster Recovery Plan (DRP)

Met RS-ICT Back-up en DRP is uw bedrijfsautomatisering na een calamiteit weer, zo snel als mogelijk, werkbaar.

Dat houdt in dat u weer verder kunt werken, in de situatie zoals die kort voor de calamiteit was.

Ons Disaster Recovery Plan begint met een knelpuntenanalyse. Welke onderdelen zijn van belang, om de informatievoorziening na een calamiteit weer toegankelijk te maken? Dat stellen we samen met u vast. Met het DRP maken we met slimme software een platform onafhankelijke back-up van uw server(s). Dat betekent dat we na een calamiteit andere server hardware kunnen plaatsen zonder de consequenties van een tijdrovende herinstallatie.

Meestal bent u daarmee ruim binnen een dag weer operationeel. Om er voor te zorgen dat we de meest actuele ‘stand van zaken’ kunnen reproduceren, gebruiken we een twee- of drievoudig back-up systeem.

Wat zijn voor u de voordelen van RS-ICT Cloud Online Back-up en DRP?

  • Mogelijkheid tot meerdere keren per dag een systeem back-up

  • Zeer snel operationeel na een crash (ca. 4 tot 8 uur) in plaats van meerdere dagen

  • Platform onafhankelijke back-up

  • Extra zekerheid bij calamiteiten

  • Continuïteit van uw organisatie

Meer weten?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor een backup oplossing op maat voor uw bedrijf.

Bel voor meer informatie: 046-4744698 of 06-23825606 of vul het contactformulier in.

Bekijk ook onze andere Cloud Oplossingen

CITRIX WERKPLEK

Met uw eigen Citrix werkplek van RS-ICT werkplek zorgt u ervoor dat u altijd en overal uw programma’s, documenten en email beschikbaar heeft. Op elk smart device.

Lees meer …

OFFICE 365 EXCHANGE

Office 365 Exchange is een dienst van Microsoft waarmee u beschikt over een 25GB mailbox en een krachtige agenda, met de mogelijkheid dit alles onderling te delen op elk smart device.

Lees meer …

ONLINE BACKUP EN DISASTER RECOVERY

De risico’s voor uw ICT omgeving zijn talrijk. Defecte hardware, bestanden die worden overschreven of verwijderd, virus gijzeling, diefstal en brand zijn enkele voorbeelden.

Lees meer…