Monitoring en Patchmanagement, wat betekend dit?

Monitoring en Patchmanagement is een dienst waarbij uw ICT omgeving (op locatie of in de cloud) proactief in de gaten wordt gehouden, ook wel voorspellend beheer genoemd. Door Monitoring kunnen onregelmatigheden in de infrastructuur vroegtijdig getraceerd worden zodat incidenten voorkomen kunnen worden. Bij de Monitoring van uw ICT omgeving wordt de focus gelegd op het in kaart brengen van capaciteit-, performance- en beschikbaarheidsproblemen met als doel patronen (trends) op te sporen die mogelijk leiden tot incidenten (uitval) en te komen tot verbetervoorstellen.

Waarom is dit belangrijk?

ICT-omgevingen moeten steeds meer voldoen aan allerlei bedrijfsspecifieke wensen en worden dus complexer en gevoeliger voor storingen. Hierdoor is uw bedrijfsvoering in hoge mate afhankelijk van het goed functioneren van de automatisering. Uitval hiervan veroorzaakt hoge kosten. Continuïteit van de automatisering is dan ook bijzonder belangrijk geworden. Uw ICT omgeving vraagt om onderhoud. De beschikbaarheid en de veiligheid van uw ICT zijn van vitaal belang. Het is daarom goed om uw ICT resources scherp in de gaten én up-to-date te houden.

Met RS-ICT Monitoring en Patchmanagement controleren wij dagelijks uw ICT-infrastructuur op tal van punten als vrije schijfruimte, performance, antivirus, back-up, updates en beveiligingszaken.

De voordelen:

  • Langere levensduur van hardware door proactief beheer van (over)belasting

  • Voorkomen van grote storingen doordat kleine storingen proactief afgehandeld worden

  • Meer inzicht in performanceproblemen door extensieve monitoring

  • Uw ICT-omgeving is optimaal beveiligd, door LIVE Patchmanagement van de server, firewall en werkplekken Geen zorgen over back-ups, updates en beveiliging

  • Monitoring en bewaking van uw ICT-omgeving

  • Functioneel en technisch beheer van uw ICT door professionals

  • Continuïteit in ICT voor uw organisatie

24/7 Full Service Monitoring

Iedere organisatie stelt andere eisen aan de ICT omgeving. Om hierop in te kunnen spelen hebben we een businessmodel ontwikkeld waarin we elke organisatie van dienst kunnen zijn. Zo kunnen we voldoen aan de behoefte voor bewaking van bedrijven die 24/7  operationeel zijn zoals bijvoorbeeld industriële sectoren. Kleinere organisaties hebben voldoende bijvoorbeeld aan een toezicht tijdens kantooruren. Onze rol is om te helpen en de meest efficiënte weg te kiezen want elk bedrijf heeft zijn eigen strategie.

Proactieve monitoring bespaart tijd en geld. Door minder verstoringen treden er minder irritaties op. De ICT-omgeving wordt stabieler en betrouwbaarder en is geschikt om proactief in te spelen op de ontwikkelingen in de organisatie.

Meer weten?

Wij informeren u graag over de mogelijkheden van monitoring en patchmanagement op maat voor uw bedrijf.

Bel voor meer informatie: 046-4744698 of 06-23825606 of vul het contactformulier in.

Bekijk ook onze andere Beheer diensten

PROACTIEF BEHEER

Met ons Proactief Beheer worden storingen of defecten eerder opgemerkt, waarop wij direct kunnen acteren. Hierdoor is een evt uitval of verstoring van uw ICT omgeving beperkt.

Lees meer …

SYSTEEMBEHEER

Wij regelen het systeembeheer voor veel bedrijven, van klein tot groot op de meest slimme manier. Elke organisatie stelt immers andere eisen, en daar houden wij rekening mee.

Lees meer …

REMOTE BEHEER

Met uw toestemming kunnen wij op afstand de besturing van uw server en werkstations overnemen. Hierdoor minimaliseren wij de bezoeken en verstoringen bij u op locatie.

Lees meer… 

CONSULTANCY

Met welke (nieuwe) technieken haalt u het meeste uit uw ICT omgeving? En past dit ook binnen uw budget? Voor deze vragen en meer staan wij voor u klaar met een passende oplossing.

Lees meer… 

MONITORING & PATCHMANAGMENT

De beschikbaarheid en de veiligheid van uw ICT omgeving is van vitaal belang. Het is daarom goed om uw ICT omgeving continue in de gaten te laten houden.

Lees meer…